Septim.4

Komplexní provozní a pokladní systém pro restaurace.

Komplexní provozní systém Septim ve své nejaktuálnější verzi 4.1 je nejnovější a nejrespektovanější software pro restaurace v ČR. Michelinské restaurace, přední sítě top restaurací a známí šéfkuchaři? Většina používá ve svých restauracích právě Septim.

Důvěřují nám ti nejlepší.


Výborný systém!
Pokladní systém Septim a služba WebCare nám pomáhá být blíž našim zákazníkům.
Tomáš Karpíšek Šéf restaurací Ambiente
Stabilita a efektivita
Provozní systém Septim je zásadní součástí restaurace FIELD. Díky němu mám jistotu, že celý provoz běží stabilně a efektivně.
Radek Kašpárek Šéfkuchař a zakladatel FIELD

Co je pokladní a provozní systém Septim.4?

Septim je nejrespektovanější pokladní a provozní systém restaurace v ČR. Tvrdíme to, protože ho řada top restaurací používá. Mluvíme o všech restauracích Ambiente, Field restaurant, Kolkovnách, Sasazu, Zátiší, Pizza Coloseum, Con Gusto, Food Code a mnoha dalších.

Jak vybrat správný provozní systém?


Je to pokladní nebo provozní systém?

Uvědomujeme si, že Septim zdaleka není jen pokladna. Jeho největší přínos je ve finančním, skladovém a lidském řízení celého provozu. Proto je to provozní systém, nikoliv jen pokladní. A to jako jeden z mála na trhu.

Více o systému Septim


Pro koho je provozní systém Septim určen?

Septim je skvělý pro velké restaurace, řetězce provozů, ale používá ho i mnoho drobných restaurací, bister a kaváren. Díky jeho modulům a nastavitelným funkcím využije jeho přednosti malý i velký podnik. 

Septim pro restaurace.

Máte restauraci? A nechcete POS systém měnit? Proto je dobré vzít si Septim. Dříve či později se může stát, že při budování vašeho restauračního podnikání narazíte na místa, která umí řešit jedině Septim. Více na stránce o komplexní řešení pro restaurace, kde jsou tato kritická místa popsána.

Septim pro sítě restaurací.

Máte síť provozoven, které chcete řídit a využít jejich synergie? Septim je ideální nástroj ověřený nejrespektovanějšími řetězcemi restaurací v Česku. Podrobněji o využití Septimu pro síť provozoven se dozvíte na stránce komplexní řešení pro sítě restaurací - více provozoven.

Septim pro jídelny.

Septim pro jídelny je úplně jiný příběh. Gastro systém, který chce obstát v jídelně, musí umět nabídnout odlišné funkce i správu provozního systému. Strávníci si musí mít možnost objednat i změnit objednané jídlo a to je jen začátek těchto potřeb. Proč je Septim skvělý pro jídelny se dozvíte na stránce komplexní řešení pro jídelny a závodní stravování.


Septim pro bistra, kavárny a bary.

Máte malý a jednoduchý podnik, který nemá na řízení vysoké nároky? Nepleťte se. I vy budete čím dál více od kamarádského byznysu přecházet ve svém myšlení k řízení ziskovosti. Budete řešit sklady, náklady, ziskovost a potřebovat systém, který to umí. Jak můžete řešit systém pro kavárny, bistra a bary se dozvíte na stránce komplexní řešení pro kavárny, bistra a bary.


Septim pro hotely.

Provozujete hotel a hotelovou restauraci? Septim je ve spojení s hotelovým systémem Protel v některých top hotelech a hotelových sítích. Provázanost těchto systémů, snadná použitelnost pro personál hotelu a přínos pro hotelové hosty - to vše je v tomto spojení zastoupeno.


Septim pro lázně a resorty.

Velké komplexy jako lázně a různé resorty mají specifické požadavky. Provozní systém Septim díky napojení dalších klíčových systémů dokáže zásadně pomoci při řízení lázní, ski areálů, zábavních resortů a dalších komplexních zařízeních. 

Hlavní výhody provozního systému Septim pro restaurace.

Proč je zásadní, abyste si do své restaurace pořídili pokladní a provozní systém Septim? Především proto, že řídí váš provoz, vaše finance, vaši kuchyni a bude vám hlídat efektivitu a zisk restaurace.

Škálovatelnost a růst

Septim má skvěle promyšlené funkce a moduly tak, aby dokázal řídit malé bistro i síť restaurací. Výhoda je především to, že když rostete nebo i přidáváte provozy k vašemu úspěšnému konceptu, Septim to zvládá. Nemusíte tak procházet bolestivou změnou provozního systému ve chvíli, kdy zjistíte, že zkrátka potřebujete víc. 

Opravdu funkční skladové hospodářství

Téměř každý provozní systém má nějak vyřešené sklady. Ale pouze málo z nich je využitelné na 100% kontrolu a přehled skladových zásob. Septim má promyšlené dělení skladů, odečítání surovin včetně koeficientu odpadů a odpisů a podchycený průběh inventur.

Kontrola a plánování financí

Septim vám umožní hlídat a plánovat food-cost. Mít přehled o obratu a zisku restaurace. O výkonu jednotlivých směn a lidí i o změně nákladu surovin.

Jednoduché ovládání pro personál

Pokladnu, kterou využíváte především, si v Septimu můžete libovolně nastavit s naším konzultantem. Prioritní objednávky tak můžete vypíchnout, zvětšit a stoly i nabídku můžete přizpůsobit vašim potřebám.

Podpora 24/7

Jsme zvyklí ručit za bezproblémový chod těch největších restaurací v ČR i například celou gastro sekci O2 areny. Máme proto připraveny techniky pro vzdálenou podporu i fyzický výjezd.

Chytré nastavení

Ještě důležitější než pokročilé funkce celého systému je chytré nastavení. Všichni naši konzultanti jsou lidé s bohatýmu zkušenostmi z gastra a umějí se vžít do vaší situace. Podle toho jaký máte koncept restaurace, jak funguje kuchyň a jak je zorganizovaný plac vám pomohou co nejlépe nastavit pokladny i manažera Septimu.

Funkce systému Septim.

Stavíme na 30 letech zkušeností v českých a slovenských restauracích. Se Septim.4 získáte kontrolu nad celým svým gastro provozem.

Uživatelé a práva.

Různí uživatelé mohou mít v systému různá práva. Každý může být chráněn vlastním heslem.

Markování.

Přehled stolů a místností, vyhledávání i seskupování produktů, kalkulačka a další funkce.

Placení.

Platby kartou, hotově, stravenkou a fakturou. Podpora více plateb na jednom účtu, spropitné.


Práce s účty.

Úpravy existujícího účtu, nastavení cenové hladiny nebo slevy. Jednoduchý přesun účtu/položky. Rozdělení účtu na části.


Reporty a přehledy.

Přímo v aplikaci můžete zakládat a tisknout uzávěrky nebo reporty. Využijete tak mechanismus správy, jaký používají české top podniky.


Offline režim.

V případě výpadku internetu funguje aplikace dál. Z pohledu obsluhy zcela bez omezení.


Sklady, inventury a uzávěrky.

Díky propracovanému systému naskladňování, odtěžování odpisů, denních závěrech a inventur dokážete kontrolovat kompletní běh financí v provozu.


Finanční a provozní přehledy dat.

Vidíte podrobné přehledy dat z vaší restaurace. A to i vzdáleně v mobilní aplikaci.


Průběh přechodu na Septim. Jak to probíhá?

Konzultace.

V první fázi s vámi náš konzultant projde vaše potřeby. Jak máte velký provoz, kolik personálu, jaký koncept fungování? Je zde prostor využít automatizace nebo jinak zvýšit efektivitu? Jaké moduly budete potřebovat a jak budete Septim využívat, jaký hardware bude vhodný? To vše s vámi konzultant projde a navrhne konkrétně kdy a za kolik můžeme instalaci provést.

Instalace.

Sehraný tým Septimu se postará o to, aby v domluvený termín proběhla výměna provozního systému, výměna hardware (kde je potřeba) a spuštění do ostrého režimu. Tomu bude předcházet příprava systému na testovacím serveru, kde si nastavíte spolu s konzultantem vše potřebné pro hladký běh v restauraci.

Školení.

Školení a nastavení systému na míru jsou důležité části našeho softwaru. Náš provozní systém Septim umí opravdové divy. Ale poslouží jen tomu, kdo ho správně používá. Proto jsou tu naši konzultanti, aby vám pomohli.


Často kladené dotazy k systému Septim.4

Rychlost instalace

Instalace se odehraje v rámci několik týdnů. Záleží jak velký provoz máte, kolik pokladen budeme instalovat, jaké moduly potřebujete. Také je jiné startovat novou restauraci a přecházet za běhu z jiného systému. Toto s vámi projde náš konzultant.

Školení a start systému

Chceme si být jistí, že umíte provozní systém Septim správně používat ve chvíli startu. Konzultant tak prochází s manažerem i personálem správné používání a je k dispozici i po spuštění k případnému doškolení nebo otázkám.

Cena instalace a provozu

Cena se odvíjí od velikosti provozu, využití hardwaru a počtu zakoupených licencí a modulů. Ve zkratce můžeme říci, že pro menší provozy je vhodný Septim.Air s měsíčním paušálem a pro větší provozy máme právě Septim.4 na míru. 

30 let

na trhu

3 000+

běžících pokladen

60+

zaměstnanců

420 restaurant volí Septim

420 restaurant volí Septim

Septim se stal, po veleúspěšné michelinské restauraci FIELD, partnerem další restaurace Radka Kašpárka. Provozní systém Septim je implementován nyní i v podniku 420 restaurant, nejočekávanějším gastronomickém počinu roku 2023!

Miton navýšil svůj podíl v Septim

Miton navýšil svůj podíl v Septim

Rádi bychom všechny naše partnery informovali o změnách ve vlastnické struktuře společnosti. Investiční skupina Miton totiž po dvou letech spolupráce navýšila svůj původně minoritní podíl v Septimu na většinový.

Pokladní systém a provozní systém restaurace. Rozdíl?

Pokladní systém a provozní systém restaurace. Rozdíl?

Pokladní systém a provozní systém jsou dva různé, ale vzájemně propojené systémy, které hrají klíčovou roli v provozu restaurace.


Mám zájem o systém Septim.

Kontaktujte nás pomocí formuláře níže, rádi se Vám ozveme!

  • Vybrat
  • Chci si nechat poradit
  • Septim.4
  • Septim.Jídelna
  • Septim.Air
  • Vybrat
  • Malá restaurace, bistro, kavárna
  • Střední a větší restaurace
  • Síť restaurací
  • Jídelna nebo kantýna
  • Hotel
  • Lázeně, resort

Vaše osobní údaje budou zpracovány podle Podmínek zpracování osobních údajů.