Pokladní systém a provozní systém pro restaurace.

Restaurační systém Septim není zdaleka jen pokladna. Stará se totiž od naskladnění, přes zpracování surovin, výdej jídel, prodej, vyúčtování, až po inventury a shrnutí finanční situace. Septim vám tak nabízí komplexní řešení pro vaši restauraci! Je to právě ten důvod, proč nám věří špičky v českém gastru.

Restaurace, které používají Septim.


Co je provozní systém Septim?

Provozní systém restaurace má být jádro jejího provozu. Septim proto umí hlídat dodávky zboží, sklady, výdej jídel a stav surovin. Vidí výsledky personálu podle směn i individuálně a připravuje vám tak podklad k efektivnímu řízení vaší restaurace.


Pro koho je systém Septim určen?

Septim se specializuje na gastro provozy od malých bister přes velké restaurace až po sítě restaurací a jídelen. Víme, že každý z těchto provozů má jiné požadavky, proto máme připraveny různé funkční celky a nastavení systému.


Jaké jsou typy systému Septim?

  • Septim.4 (systém restaurace a sítě restaurací)
  • Septim.Jídelna (systém kantýny, jídelny a obecně závodní stravování)
  • Septim.Air (systém bistra, kavárny a bary)

Jádro systému je stejné a liší se podle nastavení použitých modulů a funkcí. Máme zákazníky z řad největších provozů v Česku a zároveň stovky drobných provozů. Naši konzultanti s vámi projdou výběrem ideálního řešení a jeho nastavení.

.4

.Jídelna

.Air


Provoz

Septim.4

RESTURACE, SÍTĚ RESTAURACÍ

Provoz

Septim.Jídelna

KANTÝNY, JÍDELNY, ZÁVODNÍ STRAVOVÁNÍ

Provoz

Septim.Air

BISTRA, KAVÁRNY, BARY


Instalace

Septim.4

NA MÍSTĚ

Instalace

Septim.Jídelna

NA MÍSTĚ

Instalace

Septim.Air

CLOUD


Základní funkce

Septim.4

POKLADNA, MANAŽER, SKLADY

Základní funkce

Septim.Jídelna

POKLADNA, MANAŽER, SKLADY

Základní funkce

Septim.Air

POKLADNA, MANAŽER, SKLADY


Pokročilé funkce

Septim.4

VĚRNOSTNÍ SYSTÉM, DATOVÉ PŘEHLEDY

Pokročilé funkce

Septim.Jídelna

ANKETA, OBJEDNÁVÁNÍ

Pokročilé funkce

Septim.Air

NE, nejsou.


Možná instalace pro síť restaurací

Septim.4

ANO!

Možná instalace pro síť jídelen

Septim.Jídelna

ANO!

Možná instalace pro síť provozoven

Septim.Air

NE, není.


Integrace dalších řešení

Septim.4

ANO!

Integrace dalších řešení

Septim.Jídelna

ANO!

Integrace dalších řešení

Septim.Air

ANO!


Možnost napojení E-shop

Septim.4

ANO!

Možnost napojení E-shop

Septim.Jídelna

ANO!

Možnost napojení E-shop

Septim.Air

ANO!


Které produkty může obsahovat řešení systému Septim pro restaurace?

Z našich zkušeností vyplývá, že tyto funkční celky pokryjí většinu potřeb restaurace.

Pokladna

Reporty a přehledy

Kuchyňské displeje

Manažer

Věrnostní systém 

Automatické naskladňování

Skladové hospodářství

Placení a objednání přes QR 

E-shop restaurace


Jak vybrat provozní systém pro restauraci?

Na začátku máte seznam funkcí, který potřebujete. A to je správný první krok. Váš seznam vypadá možná takto:

Více pokladen v provozu

Sklady, naskladňování automaticky, inventury

Různá práva pro personál

Podpora a servis NON-STOP 24/7

Doporučujeme přidat na seznam několik kritických bodů, které bývají opomíjeny:

Bezpečnost systému (cyber security)
Finanční přehledy pro řízení cenotvorby
Napojení na další integrovaná řešení (např. Qerko, Pecosta a další)
Rozvoj systému, nové funkce a legislativní aktualizace

Kde se láme chleba v případě provozních systémů?

Dejte si pozor, protože tato místa většinou restauratéři objeví až po zakoupení některého systému. Změna pak může být bolestivá.

1. Růst restaurace do více provozoven

Septim nabízí hned několik možností, kdy můžete sdílet všechny receptury i sklady a provádět finanční řízení všech restaurací dohromady. Nebo můžete mít receptury a sklad zvlášť a finanční přehledy vidět celkově i dohromady. Pod těmito přístupy se skrývá desítky let vývoje a zkušeností a většina systémů selhává v momentě, kdy rostete a máte více provozoven. Přitom právě tento moment by vám měl pomoci zefektivnit provoz. Pojistěte se kvalitním systémem jako je Septim, abyste mohli využít výhody více poboček při nákupu a správě surovin, využití lidské kapacity a administrativní správě vašich restaurací.

2. Precizní kontrola surovin

Sklady musíte mít pod kontrolou buď na 100 % nebo kontrolu nemáte vůbec. Velmi často se setkáváme s tím, že restaurace nějakou kontrolu mají, ale přitom jsou zde slepá místa. Storna probíhají bezhlavě, nesledují se odpisy, neví se kolik přesně surovin je potřeba na který recept. Takových míst je ještě více.

Systém Septim je navržen tak, aby vám od naskladnění, přes odpisy, odpad, storna, odtěžování až po intentury udržel 100% kontrolu. Jedině tak můžete sledovat, co se vám ve skladech děje.

Mnoho systémů nějaký systém skladů a inventur má. Ale k 100% kontrole chybí velký kus funkcionalit a tak kontrola zdaleka 100% není. A kde není kontrola, přichází chaos. Vždyť to znáte. Podchyťte si to a nechte si podrobnosti ukázat od našich konzultantů.

3. Sledování finančních toků

Vidíte foodcost, vidítě statistiky prodejů, můžete toto sledovat v mobilní aplikaci? Vidíte výsledky jednotlivých číšníků a jednotlivých směn? Můžete sledovat ziskovost a náklady v různých obdobích společně s financemi v aktuálních skladech?

I toto je důležité, pokud restaurace nemá být jen vaším koníčkem, ale výdělečným podnikáním. A i toto je funkce, kterou obecně nabízí asi každý provozní systém. Jen ti nejlepší, jako je s dovolením Septim, ale nabízí opravdu podrobné přehledy pro řízení ziskovosti.


Často kladené otázky k systémům pro restaurace.

Jaká je cena pokladního systému?

Pokladní systémy se pohybují od několika stovek korun až po miliony. Zásadní otázka na začátku výběru je, co vše má pokladní systém řešit. Kolik máte v restauraci pokladen, jaké manažerské funkce budete potřebovat a jaké nástroje bude nutné napojit.

Jak nainstalovat pokladní a provozní systém v restauraci?

Doporučujeme využít asistovanou instalaci, kterou v případě Septimu děláme zpravidla u všech zákazníků. My i vy chceme, abyste systém využili na 100 %, a proto ho chceme správně nastavit a zaškolit personál.

Kolik stojí provozní systém Septim?

V principu existují dva přístupy, kdy si buď kupujete licenci i se vším zařízením jednorázově a následně pak platíte servisní poplatek. V druhém případě platíte minimální vstupní náklady a vše ostatní si pak pronajímáte jako například auto na operativní leasing. Pro podrobnější návrh ceny kontaktujte naše konzultanty.

30 let

na trhu

3 000+

běžících pokladen

60+

zaměstnanců


Proberte s našimi konzultanty, jak na to.

Vaše osobní údaje budou zpracovány podle Podmínek zpracování osobních údajů.

420 restaurant volí Septim

420 restaurant volí Septim

Septim se stal, po veleúspěšné michelinské restauraci FIELD, partnerem další restaurace Radka Kašpárka. Provozní systém Septim je implementován nyní i v podniku 420 restaurant, nejočekávanějším gastronomickém počinu roku 2023!

Miton navýšil svůj podíl v Septim

Miton navýšil svůj podíl v Septim

Rádi bychom všechny naše partnery informovali o změnách ve vlastnické struktuře společnosti. Investiční skupina Miton totiž po dvou letech spolupráce navýšila svůj původně minoritní podíl v Septimu na většinový.

Pokladní systém a provozní systém restaurace. Rozdíl?

Pokladní systém a provozní systém restaurace. Rozdíl?

Pokladní systém a provozní systém jsou dva různé, ale vzájemně propojené systémy, které hrají klíčovou roli v provozu restaurace.